top of page

Acerca de

terroir wijnsafari 038.jpg

Ons verhaal

Welkom bij TERROIR-Wijnsafari, waar onze passie voor wijn en de rijke bodemgeschiedenis samenkomen in een unieke beleving.

"TERROIR" komt van het Franse woord "terre," verwijzend naar aarde en bodem, de essentie van waar de druivenranken hun oorsprong vinden. De samenstelling van de bodem bepaalt de kwaliteit en het unieke karakter van de wijn, iets wat je daadwerkelijk kunt proeven.

In onze regio, met een lange geschiedenis van 'komen en gaan', bloeit de wijnindustrie op.

De belangrijkste productiegebieden zijn vandaag de dag te vinden in het Hageland, Haspengouw, het Heuvelland en de streek tussen Samber en Maas. Limburg, als koploper in zowel volume als kwaliteit, dankt dit succes aan een uitstekend TERROIR - een vruchtbare bodem met minerale lagen van kiezel en mergel, gecombineerd met de invloed van klimaatverandering. De grenzen voor wijncultuur zijn noordwaarts verschoven, waardoor wijnbouw in onze regio een bloeiende economische activiteit is geworden.

Bij Terroir-Wijnsafari nemen we je niet alleen mee op een reis, maar op een betoverende escapade die al je zintuigen doet juichen. Van verschillende start- en eindpunten vertrekken we met vrienden, familie of collega's op een wijntour naar lokale wijnmakers. En ja, dat betekent 4 tot 5 haltes waar je niet alleen hun verhaal hoort maar ook hun producten proeft, vaak tussen de wijnranken. Zeg nu zelf, wie kan zo'n Insta-moment weerstaan?

OPGELET: wij zijn niet verantwoordelijk voor extra wachttijd voor de perfecte Instagrampost!

Geen fan van alcohol? No worries, we hebben voor jou een verrassend streekgebonden alternatief.

En hey, voor bedrijven, eventplanners en enthousiaste groepen bieden we onvergetelijke teambuildingformules aan, startend met lunch of afgesloten met een knallende barbecue op een idyllische locatie. Misschien tussendoor zelfs nog ergens een initiatie zwaardvechten? 

Heb je vragen, wil je een offerte of gewoon hallo zeggen? Vul het contactformulier in of stuur een mail naar info@terroir-wijnsafari.com.

Ligging/bereikbaarheid:

In 2024 vind je onze vestiging in Borgloon (Haspengouw) in de Kasteelhoeve van Gors-op-Leeuw, Hoogstraat 33, 3840 Borgloon. Voor Brussel en Antwerpen is het slechts 90 km rijden, en vanuit Maastricht ben je in 30 km ter plaatse.

Onze vestiging in Bilzen (Haspengouw/Mergelland) bevindt zich bij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, Bilzen. Rijd eenvoudigweg 100 km vanuit Brussel en Antwerpen, en slechts 15 km vanuit Maastricht.

En natuurlijk, onze nieuwe locatie in Holsbeek (Hageland)! In 2024 verwelkomen we je graag in Herita's Kasteel van Horst, dat is gelegen in de prachtige regio Hageland. Vanuit Brussel en Antwerpen is het ongeveer 40 km, en vanuit Maastricht ongeveer 60 km.

Bij TERROIR-Wijnsafari nodigen we je uit om de rijkdom van de Vlaamse wijncultuur te verkennen. Reserveer jouw plek voor een onvergetelijke wijnervaring. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt! 🍇🚗🥂

Let's do it!

Stuur ons een bericht en we komen er samen uit.

Benieuwd naar ons privacybeleid? 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
Bedankt voor je bericht!
bottom of page