top of page
 • Wat is de maximale capaciteit voor groepen?
  Wijnsafari met eco-wagentje: Onze eco-wagentjes hebben allemaal 6 zitplaatsen. In Haspengouw hebben we 10 eco-wagentjes voor maximum 60 personen. In Hageland hebben we 5 eco-wagentjes voor maximum 30 personen. Wines, Tales & Tastings kan georganiseerd worden voor groepen tot 120 personen.
 • Waar kan ik een cadeaubon kopen?
  Je kan een cadeaubon kopen rechtstreeks via de homepagina van onze website, waar je het bedrag kan kiezen en een leuke tekst die op de cadeaubon komt. Je krijgt de cadeaubon dan dadelijk digitaal via mail (check zeker je spam) en kan ook een gratis papieren cadeaubon afhalen op één van onze afhaalpunten: - Infopunt Kasteel van Horst - Infopunt Toerisme Bilzen (Alden Biesen) - Wijnsafari Haspengouw: Hoogstraat 33, Borgloon (op afspraak) - Maatschappelijke zetel: Bilzersteenweg 51, Hoeselt (op afspraak)
 • Kunnen een een diner koppelen aan de Wijnsafari?
  Voor groepen vanaf 15 personen kan je kiezen voor een afsluitende BBQ. We hebben voorlopig geen plannen om een restaurant te openen waar je na de Wijnsafari kan dineren, maar we geven je wel graag onze beste aanbevelingen!
 • Is er eten inbegrepen in de Wijnsafari?
  We voorzien op elke Wijnsafari een streekgebonden hapje! Zorg er wel zeker voor dat je op voorhand hebt gegeten en voel je ook vrij om zelf wat versnaperingen mee te brengen voor onderweg. Denk aan de natuur en neem wel altijd je afval terug mee, je kan aan het eindpunt al je afval in de vuilnisbak gooien.
 • Mogen honden mee op Wijnsafari?
  Wij houden énorm van honden! Dus ja, je mag hem zeker mee op avontuur nemen! Het enige wat we vragen is om hem of haar niet op de zetels van de wagentjes te laten zitten. Er is plaats genoeg aan de benen. Onze Dalmatiër (Flor) zit daar ook altijd! Sidenote: respecteer áltijd de natuur. Zorg dat je altijd voldoende poepzakjes bijhebt en zéker niets achterlaat, want daar houden we écht niet van.
 • Wat is de afstand van de Wijnsafari met eigen Ebike?
  Hou rekening met onderstaande afstanden en hoogtemeters: Haspengouw: 20km - 150 hoogtemeters Hageland: 25km - 250 hoogtemeters
 • Is er altijd een gids bij een Wijnsafari?
  Er is altijd een gids die je begeleidt doorheen het landschap. De gids rijdt vooraan zodat je ook niet zelf moet navigeren, maar ten volle kan genieten van het landschap. De gids stopt op de verschillende stopplaatsen om daar de wijn te degusteren en verhalen te vertellen over het wijnhuis, de geschiedenis en de streek.
 • Kunnen we ook een lunch koppelen aan de Wijnsafari?
  Dat kan zeker! Een Wijnsafari vertrekt omstreeks 14u00, maar je kan dan een uurtje vroeger vertrekken om een plaatsje in de natuur te zoeken tussen de vertrekplaats en de eerste stopplaats om te genieten van je lunch. Als we dan met een groep vertrekken om 14u00 pik je gewoon mee in vanaf de eerste stopplaats.
 • Wat zijn de adressen van de startlocaties?
  Wines, Tales & Tastings: Apostelhuis Bilzen (bovenaan Alden Biesen) Bosselaar 11 3740 Bilzen Parkeren: parking Keiberg bovenaan Alden Biesen Wijnsafari Haspengouw: Kasteelhoeve Gorsleeuw Hoogstraat 22 3840 Borgloon Parkeren: Voor de hoeve of op het kerkplein Wijnsafari Hageland: Kasteel van Horst Horststraat 28 3220 Holsbeek Parkeren: Parking 2, Kasteel van Horst
 • Wat met slecht weer? Kunnen we dan annuleren?
  Bij lichte regen kan de Wijnsafari nog doorgaan omdat de wagentjes overdekt zijn. Aangepaste kledij is dan wel aangeraden. Als het weer het toch niet toelaat om uit te rijden, bieden we de mogelijkheid aan om de verplaatsen naar een latere datum.
 • Welke en hoeveel wijndomeinen worden er bezocht?
  Er zijn standaard een 4-tal stopplaatsen, waarvan 1 uitkijkpunt, 2 wijngaarden en een wijndomein waarop elke keer 1 of 2 wijnen worden geproefd. Dat varieert per dag naargelang de beschikbaarheid van de wijnmakers en van de wijn. We werken met enkele zéér exclusieve wijnmakers en daar moeten we zeer zuinig zijn met hun voorraad :) We delen bewust niet welke wijnmakers het allemaal zijn om de Wijnsafari ook een ontdekking te maken. Laat je verrassen! Het zijn allemaal lokale en kleinschalige wijndomeinen, dus de grote commerciële kan je wel al schrappen!
 • Hoelang duurt een Wijnsafari met eco-wagentje?
  De route is ongeveer 25 kilometer, waarvoor we 4 uur de tijd nemen. De totale rijtijd is ongeveer 1 uur en we nemen in totaal 3 uur de tijd om te stoppen op de verschillende stopplaatsen en te degusteren. Bij groepen en teambuildings kan je er ook voor kiezen om een Wijnsafari te doen op 2 uur, 3 uur of 4 uur.
 • Kunnen we een Wijnsafari of de Eco-wagentjes ook per persoon boeken?
  Jazeker. Je boekt via de website gewoon per persoon. Als je met 2 personen bent krijg je gewoon een wagentje voor 6 personen. We kunnen op drukke dagen wel niet garanderen dat je dan effectief alleen in een wagentje zit of met nog andere personen.
 • Wanneer kunnen we een Wijnsafari met eigen Ebike boeken? Zijn er Ebikes te huur?
  Elke zaterdag, zondag en feestdag kan je een Wijnsafari met je eigen Ebike boeken. Je sluit dan aan bij de andere bezoekers die op Wijnsafari met eco-wagentje komen en volgt de degustaties samen met hen. We verhuren zelf geen Ebikes, maar je kan hiervoor beroep doen op één van onze partners: - Toerisme Borgloon (Stroopfabriek Borgloon) - Ebike Vibes (kunnen ook leveren) - Toerisme Bilzen (Fietsfabriek Bilzen) - Zoeff Steps (voor een Wijnsafari met Estep)
 • Kunnen we de Wijnsafari ook met een gewone fiets doen?
  Absoluut! Hou rekening met onderstaande afstanden en hoogtemeters: Haspengouw: 20km - 150 hoogtemeters Hageland: 25km - 250 hoogtemeters
bottom of page