top of page

Acerca de

terroir wijnsafari 038.jpg

Ons verhaal

TERROIR komt van het Franse terre, wat verwijst naar aarde, bodem. Het is letterlijk de grond waarin de druivenranken zich wortelen. De specifieke samenstelling van de bodem is namelijk bepalend voor de kwaliteit van de vrucht en dus het unieke karakter van de wijn die daarvan gemaakt wordt. Je kan de bodem proeven.

Wijn in onze regio kent een lange geschiedenis, het is een verhaal van ‘va et vient’, van ‘komen en gaan’. Vandaag zijn de belangrijkste productiegebieden het Hageland, Haspengouw, het Heuvelland en de streek tussen Samber en Maas. De populariteit van lokale wijn zit in de lift en dat zie je ook aan het aantal Belgische wijnbouwers dat jaar na jaar stijgt.
De provincie Limburg is koploper in zowel volume als kwaliteit, mede dankzij een goede TERROIR: de vruchtbare grond – met minerale onderlagen van kiezel, mergel – in combinatie met de klimaatverandering. De grenzen voor wijncultuur zijn duidelijk noordwaarts verschoven en hebben van wijnbouw in onze regio een levensvatbare economische activiteit gemaakt. De vele lokale wijnprojecten die ontspruiten, zijn daar het bewijs van. Terroir-Wijnsafari wil jou graag meenemen in dit succesverhaal met een verrassende beleving die alle zintuigen prikkelt!

 

Vertrek vanop de verschillende start- en eindpunten en laat je met vrienden, familieleden of collega's en op wijntour leiden naar verrassende lokale wijnmakers. Per Wijnsafari bezoeken we 4 tot 5 lokale wijngaarden en -makers die je in geuren, kleuren én smaken vertellen over hun eigen product, natuurlijk met bijbehorende degustatie, vaak zelfs midden ín de wijngaard!

Note to boyfriends/hubbies: Een Wijnsafari is zéér Instagrammable. We zijn niet verantwoordelijk voor de extra wachttijd voor de Instagrampost!

No alcohol? No worries! Voor jou hebben we een andere streekgebonden verrassing in petto!

 

Teambuildings:

Op teambuilding in Haspengouw met jouw bedrijf, evenementenbureau of grote groep? Met onze groepsformules beleven jullie een rijkgevulde dag met als afsluiter een gezellige barbecue op een unieke locatie. Voor offertes, beschikbaarheden en andere vragen: vul het contactformulier in of stuur een mail naar info@terroir-wijnsafari.com.

Ligging/bereikbaarheid:

Onze vestiging in Borgloon ligt in 2023 in de Kasteelhoeve van Gors-op-Leeuw, Hoogstraat 33, 3840 Borgloon. 

Vanuit Brussel en Antwerpen rij je zo'n 90km, vanuit Maastricht een 30km.

 

Onze vestiging in Bilzen ligt in 2023 in aan Alden Biesen, Kasteelstraat 6, Bilzen. 

Vanuit Brussel en Antwerpen rij je zo'n 100km, vanuit Maastricht een 15km.

Let's do it!

Stuur ons een bericht en we komen er samen uit.

Benieuwd naar ons privacybeleid? 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
Bedankt voor je bericht!
bottom of page